Docent

Renate Sijm – “Yoga is a lifelong commitment to inner and outer peace”

IMG_3660

Al weer jaren geleden maakte Renate bij toeval kennis met yoga en het was liefde op het eerste gezicht! Ze genoot van de combi van fysieke inspanning en het ervaren van concentratie, innerlijke rust en balans. Wat zij mooi vindt aan yoga is de totaliteit van de ervaring: lichamelijke kracht en soepelheid komen bij regelmatig oefenen bijna vanzelf. Daarnaast ervaar je mentaal en emotioneel ook veranderingen. Door simpelweg ruimte te nemen om jezelf te observeren kom je in contact met iets dat dieper ligt, een plek van rust en stilte. Meditatie door beweging!

Wat yoga brengt vindt ze geweldig om te delen met anderen. Daarom heeft zij de opleiding tot Ashtanga Vinyasa yogadocent gevolgd bij Johan Noorloos, Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger. Verder heeft zij les gekregen van vooraanstaande yogadocenten als David Swenson, Manju Jois, Paul Dallaghan, Kino McGregor, Shiva Rea, Sarah Powers en anderen. Ieder jaar traint zij met David Swenson en Manju Jois. Daarnaast blijft zij haar kennis verdiepen met workshops en teachertrainingen in verschillende yogastijlen en -technieken (ashtanga yoga, yin yoga, meditatie, mindfulness).

In haar werk als organisatieadviseur geniet ze zeer van het bijdragen aan effectiviteit, groei en plezier van mensen in organisaties. Naast haar adviespraktijk ervaart ze dat het geven van workshops/lessen in bedrijven, organisaties (waaronder ook VO-scholen) van enorme toegevoegde waarde is.

Wil jij yoga vooral gebruiken als perfecte aanvulling op je reguliere sportprogramma (zoals hardlopen)? Of meer kracht en soepelheid in je lijf, meer innerlijke rust en balans in hoofd en leven ervaren? Leren spanningen los te laten? Ga op avontuur.. onderzoek zelf wat de rijkdom aan yoga voor jou kan betekenen. Renate hoopt je binnenkort te kunnen begroeten!

Uiteindelijk is de beoefening van yoga een lifestyle commitment aan vrede in jezelf en de wereld om je heen.

Je bent van harte welkom voor een proefles! En vraag mij ook gerust over mogelijkheden van yoga, meditatie of stressreductie op je werk.  (renatesijm@gmail.com of 06-10880218)

Foto meditatie zitten groen

Met David Swenson   Met Manju Jois    foto-renate-reversed-warrior  DSC01000